İçeriğe geç
Anasayfa » Solar Turkish Group Question and Answer Event!

Solar Turkish Group Question and Answer Event!

    Solar Turkish Group Question and Answer Event!

    Q: Vakıf ne yapar, amacı nedir? Mevcut durum ile vakıf arasındaki fark nedir? Ne gibi artıları ve eksileri olacak?

    A:

    – Vakıf kar amacı gütmeyen bir kuruluştur, temel amacı araştırma, geliştirme, açık işbirliği ve Solar Network’ü kurmak isteyen herkes için bir vizyona sahip bir kılavuzdur.

    – Vakıf kar amacı gütmediği için işimize bakan birçok ajans tarafından takip ediliyoruz. Vakıf üyeleri kurallara uyduğu sürece her türlü hukuki sorundan uzağız.

    – Herhangi bir yasal sorundan muaf olmak, ABD pazarlarına serbestçe girebileceğimiz ve bir süredir bekleyen birkaç borsa listesini tamamlayabileceğimiz anlamına gelir.

    – Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak, hiç kimse çantalarımızı doldurduğumuzu veya ekibin gizlice içeriden öğrenenlerin ticareti yaptığını veya herhangi bir şey yaptığını iddia edemez. Solar tamamen şeffaf bir varlık olacak.

    – Vakıfa sahip olmak, işletmelerle ortaklık anlaşmaları imzalamamıza ve aynı zamanda belirli lisanslar almamıza da izin verecek. Uygulama mağazaları için lisans, masaüstü cüzdanını imzalama lisansları, D53 uygulaması vb.

    Bu hızlı bir özet. Ancak bir temele sahip olmanın çok daha fazla faydası var.

    En önemlisi, yolun artık açık olması.

    Q: Vakıfta alınacak kararlar artık yol haritasını belirleyecek mi? Biri vakfın başkanı olacak mı?

    A:

    Ben kurucu olacağım ve vakfın yönetim tarafında ve yasal zorluklar, belgelerin imzalanması vb. ile ilgili her şeyle ilgileneceğim.

    Ancak projenin kendisi, yol haritası ile birlikte ana geliştiricilerin, delegelerin, topluluğun ve vakfın veya projenin kendisinin bir parçası olmak isteyen herkesin kontrolünde olacak bir şeydir.

    Q: SEC, Coinbase’in içeriden öğrenenlerin ticareti davasında menkul kıymetler olarak 9 jeton saydı. (AMP, RLY…) İleride böyle sorunlar yaşar mıyız efendim? Bu tür şeylere karşı önlem almalı mıyız?

    A:

    Buna karşı zaten önlem aldık. Daha önce bir mesajımda bundan bahsetmiştim.

    İleride herhangi bir hukuki sorun yaşamamak için bir vakfa geçmemiz gerektiğini söylediğim yerde, ajanslar tarafından takip edildiğimiz için içeriden öğrenenlerin ticaretine katılma şansımız yok.

    Bu gruptan birinin şöyle dediğini hatırlıyorum:

    “Neden bu varlıklar Coinbase’de listeleniyor ve neden herhangi bir sorunları yok”.

    Cevabım şuydu:

    Bu projeler bir gün bu sorunlarla karşılaşacak ama en azından biz bir adım önde olacağız” dedi.

    Öyleyse sorunuzun cevabı:

    – Artık bir adım öndeyiz.

    Q: Yol haritasındaki her şey tamamlandığında gelecek yıl tam olarak neye odaklanacağız? Metaverse oyununa mı? NFT pazarı yerine mi? Yoksa IoT teknolojisine mi?

    A:

    Her şey müzakereye veya değerlendirmeye açıktır. Herhangi bir SXP sahibi, projeye veya projenin bir alt bölümüne liderlik etme şansına sahip olacaktır.

    Yol haritasını olabildiğince iyi bitirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

    Minecraft NFT yasağı ile dün gibi haberler birçok kapı açtı ve SXP üzerine inşa etmek isteyen birkaç potansiyel ortakla konuşuyorum.

    Bunun gibi fırsatlar her zaman yol haritası öğelerinde ve hedeflerinde bir düzenleme ister.

    Önümüzdeki birkaç gün boyunca D53 üzerinde çalışan ekiple daha fazla ilgileneceğim.

    Şimdi uyursak, fırsatımızı kaçırabiliriz.

    Q: Ayrıca, SOLAR ekosistemi altında token vermek isteyen herhangi bir proje var mı? Evet ise, projenin oluşturulması için vakıftan onay alacaklar mı?

    A:

    Projelerin Solar blok zinciri üzerine inşa edilmesi için bir onaya ihtiyacı yoktur.

    Ancak her zaman bir hibe için başvurabilir veya tavsiye, işbirliği fırsatları talep edebilir veya belki de sadece pazarlama ve geliştirme konusunda yardımcı olabilirler.

    Q: Sahipleri dolandırıcılık ve diğer dava mekanizmalarından korumak için çaba sarf ediliyor mu? Luna olayından sonra insanların elindeki paranın güvende olmasını isteyeceğini düşünüyorum.

    A:

    Protokol düzeyinde mi? yoksa temel tarafında mı?

    Protokol düzeyinde, korkacak bir şey yok. Başka bir varlıktaki sorunları çözmek için anında jeton basabileceğiniz Luna gibi garip mekaniğimiz yok.

    Solar’da bu asla olmayacak ve Luna’ya olanlar sadece aptallık…

    Temel tarafında, belirtildiği gibi. Yoğun bir şekilde takip ediliyoruz. Mali açıdan, içeriden öğrenenlerin ticareti, bağışları nasıl harcadığımız, ürünümüzü nasıl pazarladığımız vb.

    Vakfın kurallarına ve gerekliliklerine bağlı kaldığımız sürece endişelenecek bir şey yok.

    Q: Kurulan vakfın bir gelire ihtiyacı olacak mı? Eğer öyleyse, nasıl gelir elde edilecek? 

    SOLAR VAKFI Cüzdan Adresi ;

    https://explore.solar/wallets/Sdao2USyAz9B6RBgZeFyNDePuQAxfzZZHE?q=%2Fwallets%2FSdao2USyAz9B6RBgZeFyNDePuQAxfzZZHE

    A:

    Fark ettiğiniz gibi, kendi aylık masraflarımı karşılamak için kendi temsilcimi (Dokdo) kurdum. Ayrıca bu projede çalışmaktan tek gelirim bu.

    Delege Dokdo ayrıca birkaç moderatöre ve Solar’a aktif olarak katkıda bulunan diğer bazı kişilere ödeme yapmak için kullanılıyor.

    Solar’da bir şeyler inşa etmek isteyenler, stake ödüllerinden veya blok ödüllerinden gelen fonlara güvenmek zorunda kalacaklar.

    Vakıf sadece bağışlara güvenecek.

    Vakıfta çalışanlar herhangi bir maaş veya tazminat beklemek zorunda değildir, çünkü vakıf cüzdanındaki fonlar hibe arayan projelere yöneliktir.

    Q: 1- Minecraft’ın NFT ve Blockchain yasağı bizi nasıl etkiler? D53

    2- D53 için potansiyel bir pazar fırsatı var gibi görünüyor. (minecraft blok zinciri yasağı). Bu fırsatı doğru kullanmak için d53’ün bir an önce piyasaya sürülmesi ve aktif olması gerekmez mi? Hızlı davranmazsak bu treni kaçırmaz mıyız? d53 yakında çıkacak mı?

    A: 1-

    Harika. Şimdi harekete geçme ve ürünümüzü pazarlama ve piyasaya sürme zamanı.

    D53’ü inşa etmek ve devam ettirmek isteyen birkaç projeyle zaten görüşme halindeyim. D53, Minecraft’tan herhangi bir veri, kod veya doku paketi vb. içermez. Minecraft markasını kullanmıyoruz ve herhangi bir yasal sorundan tamamen uzağız. Zamanlama benim için gerçekten sıkı. Bazı projeler zaten hafta sonu bir açıklama yayınlayacaklarını duyurdular. Tüm bu projeler açıklama yapmadan ulaşmak için elimden geleni yapıyorum. Özellikle, 15 binin üzerinde kullanıcısı olan bir proje var, teklifimizi beğendiler ve ERC20 projelerini Solar’a geçirmeye istekliler.

    Pazartesiye kadar bununla ilgili bir cevap almalıyım.

    Ama yine de, son teslim tarihi gerçekten sıkı, bu hafta sonu çok iş olacak.

    2-

    Yukarıda sorunuza cevap verdiğime inanıyorum.

    Umarım, D53 Pazartesi gününe kadar piyasaya sürülür. Ancak D53 istemcisine BEP20/ERC20 desteği eklemeyi de düşünüyoruz. Bu, BEP20/ERC20’den Solar’a geçmek isteyen projeler için sorunsuz bir geçiş sağlamak içindir.

    Q: Aslında bizim vakfımız kuruldu. Örneğin, Luna vakfı BTC alıp satıyordu. Bizim vakfımızda da böyle alıp satma durumları olması gerekmez mi?

    A:

    Luna’ya ne olduğunu gördün değil mi? 😃

    Q: Nayiem efendim kore haftasında canlı yayın olacak mı? SOLAR twitter hesabından takip edebileceğimiz bir link bizimle paylaşılır mı?

    A:

    @jtief33 ve ben dün uçak bileti rezervasyonu yaptım.

    Tief, Kore’deki etkinlik için her şeyi planlayacağımız 2 Ağustos’ta İsveç’te ilk olarak bana katılacak.

    Ne yazık ki, konuşmacı olarak orada olmayacağız, ancak geliştiriciler ve diğer projelerle birçok buluşmamız var. Bu projelere kendimizi tanıtacağız ve onlara ortaklıklara ve işbirliğine açık olduğumuzu göstereceğiz. Kore’deki buluşmamız sırasında, çoğunlukla Twitter’da bazı içerikleri çevrimiçi olarak yayınlayacağız.

    Planladığımız toplantılar çok umut verici ve bu konuda gerçekten heyecanlıyım.

    Q: Mevcut durum SLP protokolü nedir?

    A:

    SLP’nin mevcut uygulaması, hedeflediğimiz kullanım durumu için çok basit olduğu için artık geliştirilmeyecektir. SLP maalesef benim kontrolümde değil. Ama zamanı geldiğinde bu konuda bilgilendirileceksiniz. Size söyleyebileceğim tek şey, yeni uygulamanın steroidler üzerinde SLP olacağı ve birçok geliştiriciyi ve projeyi çekeceği ve Solar’ın benzersiz hizmetlerinden biri olacağı ve blok zinciri endüstrisindeki büyük çocuklarla rekabet etmemize izin vereceği.

    Q: Bsc ve Erc’yi ne zaman kapatmayı planlıyorlar?

    A:

    Büyük olasılıkla Binance ana ağa geçtikten sadece birkaç hafta veya ay sonra.

    Q: D53 ile ilgilenen projeler var mı, bununla uğraşma amaçları nedir? Solar’a ait olmayacak mı? Ve d53 ile ilgili altcoin çıkarılacaktı, ne oldu?

    A:

    Evet, özellikle bu günlerden beri D53 ile ilgilenen birçok projemiz var. Beni biraz endişelendiren şey, D53’e benzer bir ürün oluşturmaya çalışan birkaç proje olduğunu daha yeni öğrendim. Ayrıca yasaktan etkilenen herkese çözümlerini sunuyorlar.

    Bu diğer projeler hakkında biraz araştırma yaptım. Neyse ki.. onlar bizim kadar uzakta değiller. D53’ün, kullanıcılara diğer D53 tür projelerinden çok daha iyi bir minecraft türü deneyim sunduğuna inanıyorum.

    D53 ile ilgili altcoin er ya da geç yayınlanacak, ancak şu anda onun hakkında daha fazla bilgiye sahip değilim. D53’ün geliştiricileri ile bu konu hakkında görüşmelerimiz devam ediyor.

    Q: Bir önerim var, onu da ekleyelim. Ya da herhangi bir fenomene ücret karşılığında tavsiye veya yatırım tavsiyesi vermeden gelişmelerimiz hakkında tweet atacak birini bulalım.

    A:

    Bu öneriler yakında “Söylem” forumlarımızda yapılabilir. Solar Foundation için öneriler ve öneriler için sonunda Discourse’a geçeceğiz.

    ___

    Kaynak : https://t.me/solarnetwork_tr/159373