İçeriğe geç
Anasayfa » Solar Update (Part 3 of 4)

Solar Update (Part 3 of 4)

    Solar Update (Part 3 of 4)

    Solar Q3 Güncellemesinin 3. bölümüne hoş geldiniz.

    Q3 güncellemesinin bu bölümünde aşağıdaki öğelerden bahsedeceğiz:

    • Yeni Core Güncellemesi
    • Protokol Düzeyinde Bağış
    • Borsalar
    • Partnerlikler
    • Ledger Uygulamasında Güncelleme

    Yeni Core Güncellemesi

    Solar Core’un yeni 4.1 sürümü, blok zinciri çekirdeğimize ve ürünlerimize bir dizi heyecan verici özellik ekledi.
    Blok yüksekliği 1812866’dan itibaren, vakıf ve tüm faaliyetleri için sağlıklı ve yeterli bir fon kaynağı sağlamak için blok ödüllerinin %5’i artık otomatik olarak vakıf fonuna tahsis edilmektedir.
    Ancak burada birkaçından bahsetmek istediğimiz daha heyecan verici eklemeler var.

    Kullanıcıların blok zincirimizin özelliklerine kolayca erişmelerini ve blok zincirindeki gelen işlemler, delege değişiklikleri ve daha fazlası gibi olaylara abone olmalarını sağlayan yeni bir websocket API oluşturuldu.
    Protokol düzeyinde 30 günlük bir döngü boyunca tüm delegelerin üretkenliğini artık doğru bir şekilde hesaplayan ve raporlayan yeni bir üretkenlik istatistiği oluşturulmuştur.
    BLS12–381 desteği, bu tür anahtar çiftlerinin oluşturulması, ayrıca mesajların imzalanması ve doğrulanması ve ortak anahtarların ve imzaların toplanması için gelecekteki olası bir algoritma olarak uygulanmıştır.

    Her zaman olduğu gibi Solar Core güncellememiz de birçok bakım güncellemesi, güvenlik iyileştirmesi ve daha küçük değişiklikler içeriyor.
    Bunlar her zaman doğrudan son kullanıcılarımız tarafından görülmese de, genellikle büyük bir etkiye sahiptir.

    2.Çeyrek güncellememizden hatırlayabileceğiniz gibi, protokol düzeyinde oylamanın nasıl işlendiği konusunda önemli bir değişiklik oldu.
    Bu değişikliğe aşina değilseniz, işte o güncellemede bahsettiğimiz kısa bir özet.
    Daha önceki sürümlerde, bir adres bir delege için oy verebilirdi.
    Solar Core’un bu yeni sürümünde, birden fazla delegeye bir bakiye yüzdesi atamanıza izin verecek yeni bir oylama işlemi oluşturduk. Bu, artık tek bir adresten birden fazla delege için oy kullanabileceğiniz ve bunu yapmak için bakiyenizi birden fazla cüzdan arasında bölmeniz gerekmediği anlamına gelir (isterseniz yine de yapabilirsiniz).
    Eski eski oy işlemi artık tam ağırlığı bir delegeye atanmış bir oy işlemi olarak gösterilecek.

    Solar Masaüstü Cüzdanımızın en son sürümüyle, artık bu yeni oy işlemini cüzdanınızdan kolayca kullanabilir ve bakiyenizi tek bir adresten 53 delegeye tahsis edebilirsiniz.
    Oy vermek istediğiniz delegeleri seçerek ve adres bakiyenizin bir yüzdesini atayarak, artık bakiyenizi birden fazla delegeye atayabilir, oylarınızı dağıtmak için birden fazla adresi yönetme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz.

    Protokol Düzeyinde Bağış

    Bu yılın başından beri etkinlikler, entegrasyonlar, maaşlar ve diğer harcamalar belirli kişiler tarafından özel olarak finanse edildi.
    Solar Blockchain Vakfı, kar amacı gütmeyen bir vakıf ve kuruluşta bir ICO veya yatırımcı olmadan başlayan bir projedir.

    İstikrarlı bir gelir kaynağı sağlamak için delegelere bir teklif sunuldu. Delegelerin çoğu, halihazırda mevcut blok ödüllerinden %5’ini taşımayı ve bunu protokol düzeyinde Solar Blockchain Foundation cüzdanına göndermeyi kabul etti.

    Protokol 12 Eylül’de yayına geçti.
    Solar Blockchain Foundation’ın cüzdan adresi:

    Sdao2USyAz9B6RBgZeFyNDePuQAxfzZZHE

    Bir sonraki blog makalesinde, bu fonların vakıf tarafından nasıl kullanıldığını size tanıtacağız.

    Mainnet Swapları ve Borsalarla Entegrasyon

    NDA’lar nedeniyle belirli borsalar veya tarihler hakkında sizi bilgilendiremesek de, hem büyük hem de küçük borsaların ana ağ takası ve entegrasyonu üzerinde çalıştığını size bildirebiliriz.
    Aşağıda, şu anda Solar (SXP) ana ağ hizmetleri sunan borsaların bir listesini ve onlar hakkında bazı tanıtım bilgilerini bulacaksınız.

    Bitget:

    Bitget, CMC’de en iyi 70 dereceli borsadan biridir ve Solar (SXP) ana ağını destekler. Bitget aynı zamanda dünyanın önde gelen futbol takımları Juventus ve Galatasaray’ın da sponsorudur.
    Bu değişim, SXP – USDT’nin spot ve vadeli işlem ticaretine izin verir.
    Aşağıdan entegrasyon hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    https://bitget.zendesk.com/hc/en-us/articles/7038251849369.
    Bitget’in son 24 saatteki toplam hacmi 430 milyon dolardı.

    BitMart:

    Bitmart, CMC’de ilk 30 sıradaki borsadır ve 26 Temmuz’da Solar (SXP) ana ağına geçişini tamamladı.
    Bitmart, SXP – USDT ticaretine izin verir. Artık eski ERC20/BEP20 jetonlarını desteklemiyorlar ve kullanıcıları şu adreste bulunabilecek Solar Mainnet Swap aracına yönlendirdiler: https://solar.org/swap-details.
    Resmi açıklamalarına göz atın: https://support.bitmart.com/hc/en-us/articles/7599078000283.
    Bitmart’ın son 24 saatteki toplam hacmi 1.8 milyar dolardı.

    Upbit:

    Upbit, Uzak Doğu’nun en popüler borsasıdır ve Solar’ın Koreli kullanıcılarına hizmet vermektedir.
    CMC’de ilk 35’te yer alırlar ve SXP ticareti için hem USD hem de KRW çiftlerini desteklerler. Upbit’in son 24 saatteki toplam hacmi 1,3 milyar dolardı.

    Gate İo :

    Gate.io, sektördeki en büyük borsalardan biridir ve CMC’de ilk 10’da yer almaktadır. Gate.io, Solar (SXP) ana ağını destekleyen ilk borsalardan biriydi ve ETH, USD ve USDT dahil olmak üzere çeşitli pazarlarda SXP ticaretine izin veriyor.
    Açıklamalarında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz: https://www.gate.io/article/26454
    Gate.io’nun son 24 saatteki toplam hacmi 1,9 milyar dolardı.

    LBank :

    Lbank borsası, CMC’de ilk 15 borsa arasında yer aldı ve Solar (SXP) ana ağını destekleyeceklerini açıkladılar.
    LBank, eski ERC20/BEP20 tokenlarının yatırılmasını ve çekilmesini askıya aldı ve bu tokenları 1:1 oranına (eskiden ana ağa) göre değiştirecek.
    Resmi açıklamalarına buradan göz atın: ​https://support.lbank.site/hc/en-gb/articles/10070704315033.
    LBank’ın son 24 saatteki toplam hacmi 1 milyar dolardı.

    HotBit :

    Hotbit, eski tokenları ana ağa değiştirdiklerini ve ana ağı başarılı bir şekilde borsalarına entegre ettiklerini duyurdu.
    Daha fazla bilgi yakında duyurulacak.

    Diğer Borsalar :

    Çoğu SXP sahibi, ERC20/BEP20’den ana ağ SXP’ye geçiş yapmak için diğer birçok borsa ile aktif olarak iletişim kurduğumuzun farkındadır.

    Borsaların Ana ağa (mainnet) geçişi konusundaki ilerlemeyle ilgili herhangi bir bilgiyi
    paylaşmamıza izin verilmediği için de hayal kırıklığına uğradığınızı bilmek şaşırtıcı değil..

    En azından mainnet geçişini inkar eden borsaların olmadığını söyleyebiliriz.

    Gecikme çoğunlukla Swipe tokenomiklerinden (SXP) sorumlu olan ekibin eylemlerinden kaynaklanıyor.
    ERC20/BEP20’de ilk SXP tedarikiyle ilgili endişeler olsa da, bunun topluluk veya ana ağ SXP’yi çalıştıran mevcut proje liderleri tarafından çözülmesi gereken bir sorun olmadığı kabul edildi ve bize yalnızca söylendi. yardım etmek ve arzı elimizden geldiğince 300 milyona indirmek.

    SXP’nin ana ağ blok zinciri, protokoldeki tüm işlem ücretlerinin %90’ını zaten yakıyor ve birkaç projenin ana ağ SXP blok zincirinde SXP yakan olaylar başlattığını görmekten mutluyuz.

    Solar Blockchain Vakfı, büyük ABD borsalarında SXP ana ağını listelememize izin verecek ABD düzenlemeleriyle uyumlu kalacaktır.
    Bu nedenle, Solar Blockchain Vakfı, SXP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına neden olabilecek yanma olaylarına katılamaz veya teşvik edemez.

    İkinci dönüm noktamız, ana ağ geçişini hızlandırmak ve eski ağdan ana ağa geçiş yapmak için daha fazla bireysel SXP sahibine sahip olmaktır.
    Ana ağın benimsenmesi hedefiyle ilgili bize kesin bir sayı verilmedi.
    Ancak bu sayıların şu anda eski ağda işlem gören borsalar tarafından izlendiğini doğrulayabiliriz.

    Halihazırda ana ağı destekleyen toplulukların ve birkaç borsanın bu son kilometre taşlarında bize yardımcı olmak için devreye girmesinden memnunuz.

    Partnerler

    Adshares

    Dokdo, District 53 metaverse’de merkezi olmayan reklamları görüntülemek için Adshares ile birlikte çalışacak.
    Adshares, kendisini blok zinciri reklamcılık endüstrisinde önemli bir katılımcı olarak belirleyen, merkezi olmayan, eşler arası bir pazardır. Adshares ağına güç sağlayan ESC veya Enterprise Service Chain blok zinciri üzerine inşa edilmiştir .

    District 53 ana meydanına yerleştirilen reklamlardan elde edilen gelir SXP’ye dönüştürülecek ve SXP blok zincirinde yakılacaktır.

    ChangeNOW & NOWPayments :

    SXP ana ağı artık ChangeNOW’da anında takas için kullanılabilir.

    ChangeNOW, 200’den fazla coin’i rahatça ve kayıt gerektirmeden ticaret yapabileceğiniz, velayet gerektirmeyen anında kriptodan kriptoya ve fiattan kriptoya değişimdir.

    Herkesin web sitelerinde, çevrimiçi mağazalarında ve sosyal medya hesaplarında kripto ödemelerini kabul etmesine olanak tanıyan vesayetsiz bir kripto ödeme ağ geçidi çözümü olan NOWPayments’ın SXP ana ağı ile entegre olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz!

    NOWPayments, kullanımı kolay ve mevcut web sitelerine yerleştirilmiş bir kripto ödeme ağ geçidi sağlama misyonuyla bir kripto para birimi değişim hizmeti olan ChangeNOW’un arkasındaki ekip tarafından kuruldu.

    NOWPayments, kullanıcıların bağışlar ve bağış toplama etkinlikleri için kripto para birimini kabul etmesini kolaylaştıran bir dizi widget’a sahiptir.

    NOWPayments ayrıca Magento 2, OpenCart, WooCommerce, WHMCS, Zen Cart, PrestaShop, Ecwid ve daha fazlası gibi çevrimiçi e-ticaret sağlayıcılarında kripto ödemelerini kabul etmek için faydalı eklentiler sunar.

    Solar, Snipcart için özel bir ödeme ağ geçidi geliştirmek üzere NOWPayments ile ortaklık kurdu.

    Önümüzdeki günlerde, web mağazalarında SXP uygulamak isteyen herkesin kolayca erişebileceği açık kaynaklı ödeme ağ geçidini yayınlayacağız.

    Bu, kripto ile çalışmayı daha kolay ve daha yaygın hale getirmede ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır.
    ChangeNOW ile ortak olmanın faydaları, bir AMA aracılığıyla toplulukla daha fazla paylaşılacaktır.
    Daha fazla detay yakında açıklanacak.
    Bu arada, ChangeNOW’da SXP’nin nasıl değiştirileceğini kontrol edin! https://changenow.io/currencies/solar-network

    Birkaç borsa ile partnerlik programı

    Solar Blockchain Vakfı, birlikte çalışmak ve ana ağın benimsenmesini hızlandırmak isteyen birkaç borsa ile yakın temas halinde.

    İlerleyen haftalarda eski SXP ağı bu borsalarda listelenecektir.

    SXP sahipleri eski BEP20 ve ERC20 jetonlarını bu borsalara gönderebilecek ve ana ağ SXP tokenlarını çekebilecek.
    Bu programı destekleyen borsalar, eski tokenları arka uçta otomatik olarak ana ağ jetonlarına dönüştürecektir.
    Bu, eski ağdan SXP tokenlarını yatırdığınızda, eski tokenları tekrar çekemeyeceğiniz anlamına gelir. Detaylar açıklanacak.

    Ledger Uygulamasında Güncelleme

    Solar Network için Ledger Uygulaması 9 Temmuz 2022’de başarıyla tamamlandı.

    Solar Network için Ledger Uygulamasının kaynağı burada görülebilir:
    https://github.com/Solar-network/ledger-app-solar

    Uygulama incelemeye gönderildi ve şu anda Ledger ekibinden daha fazla bilgi bekliyoruz.

    Okuduğunuz için teşekkürler!

    Son Q3 güncellemesi 7 Ekim Cuma günü yayınlanacak ve aşağıdaki öğelerle ilgili güncellemeleri kapsayacak:

    • Solar Blockchain Vakfı
    • Solar Blockchain Vakfı İş Fırsatları
    • Yeni Website Sürümü
    • Solar Projelerine Giriş
    • Etkinlik Takvimi
    • Solar Ürün Mağazası
    • Roadmap ve Whitepaper da Güncelleme
    • Mobil Wallet ve Browser Wallet

    Solar’ı Takip Edin!