İçeriğe geç
Anasayfa » SOLAR Admin Leonidas X Kucoin TR AMA Event!

SOLAR Admin Leonidas X Kucoin TR AMA Event!

    SOLAR Admin Leonidas X Kucoin TR AMA Event!

    Q: Solar Nedir?

    A:

    Solar 28 Mart 2022 günü yaptığı Mainnet lansmanı ile kullanıma açılan tamamen merkeziyetsiz bir BlockChain ağıdır, Layer-1 Blockchain ağı olarak başlayan Solar bugün kripto para ekosistemine birden fazla çözüm sağlayarak ekosistemin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

    İşte Solar Ürünleri;
    Solar blockchain ağı (Layer-1)
    Core 5.0 (SVM= Solar Virtual Machine İçerir)
    Solar Card
    District 53
    Solar Mobil Wallet
    Moon store
    Tymt

    Solar blok zinciri için konuşmamız gerekirse, kurumsal düzeyde uygulamalarla seviye atlamamızı sağlayacak çok çeşitli özellikler ve araçlar sunar. Solar SXP’yi tanımlamanın en iyi yolu, Ethereum, Solana ve Cosmos’un bir kombinasyonudur.

    Core 5.0 ile Solar ağında ekosistem aktif olucak ve tokenler, nft ‘ler ağımızda oluşturulmaya başlanabilecektir.

    Solar Card, güvenli finansal yönetim sağlayarak kripto ve fiat işlemlerinin sorunsuz bir karışımını sunar. Bir çok güvenli custody tarafından güvence altına alınan kripto banka kartları ve saklama kripto cüzdanları gibi özelliklerin keyfini çıkarın.

    Web: Solar.network

    Artık Solar sayesin ‘de sizde kripto para kartına sahip olabileceksiniz, Solar yaptığı stratejik anlaşmalar ile Türkiye ‘de bir ilki gerçekleştirdi ve Türk vatandaşları kripto para kartına sahip olabiliyor!

    https://twitter.com/emresolar_/status/1736831543983718552

    Eğer sizlerde kripto kartına sahip olmak isterseniz bilgi için aramıza katılabilirsiniz.

    Türk topluluğumuz:

    @solarnetwork_tr

    Hadi şimdi biraz oyun oynayalım yarışmalarla $SXP kazanalım

    District 53, sanal bir masaüstü ve mobil voksel tabanlı metaverse oyunudur. Minetest kod tabanı ile SXP blok zincirini kullanan benzersiz özelliklere sahiptir. Sanal arazi satın alın. İnşaat becerilerine sahip müteahhitler kiralayın veya kendi hayalinizdeki araziyi inşa etmek için becerilerinizi kullanın. Diğer oyuncularla etkileşime geçin ve onlara görev ve görevlerde katılın ya da kendinizi bir savaşa hazırlayın. Yeraltına gidin ve piyasada diğer oyunculara satmak için nadir bloklar çıkarın. District 53’te yapılacak çok şey var. Sadece hayal gücünüzle sınırlısınız!

    Kucoin TR Admin : TO THE MOON!

    D53 ‘de düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile hem eğlenip hem $SXP ödüllerini kazanabilirsiniz her yaş grubundan insanın katıldığı etkinliklerimiz ‘de Go Kart yarışı, bayrak kapmaca, açlık oyunları gibi savaşılabilen eğlenceli oyunlar düzenlemekteyiz.

    Etkinliklere katılmak için:

    @district53turkiye

    Solar Mobil Wallet ‘den bahsederken Solar Library sitemizden de bahsetmek istedim Solar Library topluluk tarafından oluşturulan Solar hikayeniz boyunca size sözlük, klavuz gibi destek olurken aynı zaman ‘da Solar hakkında güncel kalmanızı sağlayacaktır.

    https://t.me/solarlibraryorg kanalımıza katılıp bildirimleri açmayı unutmayalım gelişmeler yolda

    Web sitemiz;
    SolarLibrary.org

    Solar Mobil Cüzdan

    Solar Mobil Cüzdan’ın piyasaya sürülmesi, Solar Network’ün evriminde ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır ve geri bildirimlerinizi dört gözle bekliyoruz.
    Kripto varlıklarınızı güvence altına almak en büyük önceliğimizdir ve Solar Mobil Cüzdanı kriptonuzu yönetmek için bir numaralı tercihiniz haline getireceğinizden eminiz. Bu Cüzdan inanılmaz derecede güvenli ve sezgiseldir ve kriptonuzu yönetme şeklinizde devrim yaratacaktır.
    Bazı özellikler aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:
     • SXP, ETH, BTC ve BNB dahil olmak üzere birçok popüler zinciri destekler
     • Kendi işlem ücretinizi yavaş , orta veya hızlı ayarlayın
     • Cüzdanın 4 haneli bir PIN’i ve isteğe bağlı biyometrik güvenlik yöntemi vardır.
     • Temel para birimi seçeneğiyle cüzdan bakiyenizi seçtiğiniz para biriminde görüntüleyin.
     • Desteklenen coin’ler arasında hızlı dönüşümler yapmak için ChangeNOW’ı kullanır
     • Fiat açma/kapama rampası özellikleri Guardarian tarafından sağlanmaktadır

    Son olarak Moon Store geliştirdiğimiz bir e-ticaret sitesidir çok yakında aktif olucaktır, Tymt ile ‘de Web3 ‘ün oyun indirme sağlayacısı olmayı hedefliyoruz!

    Kucoin TR admini sırada ki soruya geçebiliriz tüm detaylarıyla @Solar & $SXP için bilgi vermeye çalıştım umarım faydası olmuştur

    Q: Solar Ağında Blok Üreticiler ve Blok ödülleri hakkında ne söyleyebilirsiniz?

    A:

    Blok Üreticileri Solar ağında blokları oluşturarak ağın kullanımını sağlar. SXP block zincirinde ki ortalama kazandıkları blok ödülünün %75‘ini Solar Wallet üzerinde stake yapan Solar topluluğuna dağıtır normalde Blokchain ağlarında ki blok ödülleri ekibe veya madencilere kalırken SOLAR ‘da çoğunluğu topluluğa dağıtılmaktadır, Geri kalan Blok ödüllerinin % 5 ‘i ile Solar ‘ın yazılım geliştiricilerine destek olunur + %5 ‘i ile de Solar Blockchain Vakfına bağış yaparak Solar ve SXP ‘nin dünyada tanınmasına destek olunur. Bu durum SXP ve topluluğu için büyük bir ayrıcalıktır! Çünkü Solar kadar kendi ağına ve topluluğa destek olan bir proje çok sık görülmüyor. Ayrıca topluluk oylama ile blok üreticileri belirleyebiliyor (blok üreticileri ağın madencileridir) ve topluluk oylaması ile sadece katkı sağlayan insanlar blok üretici olabilir bu durum blok üretiic olmak isteyen herkesin sürekli SXP‘ye katkı sağlaması gerektiği gerçeğini insanlara hatırlatıyor ve daha fazla çalışmalarına neden oluyor yani karşımızda sürekli gelişen bir SOLAR var.

    Eğer sizde $sxp tutuyor ve blok ödülü kazanmak istiyorsanız kilitsiz vote sistemimiz ile oy verip blok ödülü kazanabilir istediğiniz an coinlerinizi transfer edebilirsiniz.

    Blok ödüllü gelirleri ile ev kirası ödeyen ve taşıt taksiti ödeyen topluluk üyelerimiz var sizde bilgi almak istiyordanız adminlerimize sormaktan çekinmeyin!

    Detaylar: @solarnetwork_tr

    Kucoin TR admini sırada ki soruya geçebiliriz.

    Kucoin TR Admini: Teşekkürler bilgileri için


    Bugünkü herkese açık AMA ödülleri form aracılığıyla dağıtılacaktır. Form paylaşıldıktan sonra bir veya birkaç dakikalığına açık kalacaktır. Lütfen bilgilerinizi doğru girdiğinizden ve yalnızca 1 kez doldurduğunuzdan emin olunuz:
    https://forms.gle/fS458PGek7aqLAb5A

    Q: Son soruyla kapanışı yapıp ardından izleyicilerden soruları alalım o halde 😊 2024’te Solar ile ilgili bizi neler bekliyor?

    A:

    Binance kartın 2023 sonu kapanması ile sektör ‘de kripto kart ihtiyacı sağlayacısı gerekti Solar Card ‘ın rakiplerinden daha düşük fee ‘ler ve eşsiz özellikleriyle Türk vatandaşları da dahil kripto ekosisteminin cüzdanlarında olmasını bekliyoruz aynı zamanda Core 5.0 geliştirilmesinin tamamlanmasıyla ekosistemimiz başlayacak kısacası $SXP severler yerimizi alalım unutmayın anlattığım tüm bu bilgiler $SXP için, Solar Card Soft Launch ‘ını gerçekleştirdi sırada yaygınlaşmak için diğer adımlar var.

    Kucoin TR Admini sorulara geçebiliriz.

    Kucoin TR Admin:

    Birazdan sorularınızı sorabilmeniz için sohbeti açacağız birkaç dakikadan sonra sohbeti tekrar kapatacağız ve konuğumuz projeyle ilgili seçtiği sorulara cevap verecek. Seçilen sorulardan yalnızca ilk 2 tanesi ödül almaya hak kazanacaktır. İlk 2 sorunun sahibi toplamda 50 $USDT değerinde $SXP ödülü eşit şekilde paylaşacaktır. Sorularınızı Türkçe sorduğunuzdan ve spam yapmadığınızdan emin olun lütfen.

    ——TOPLULUK SORULARI——

    Lenidas SOLAR Admin:

    Wow 3dk ‘da bu kadar soru beklemiyordum Solar $SXP projesine bu kadar ilgi olmasını görmek mutluluk verici.

    Şimdi soruları inceliyorum.

    Q: $SXP ile ilgili yatırımcıların kafasındaki tek sorun arzının sınırsız olması. Projeniz yatırımcıların kafasındaki bu sorunu ortadan kaldırabilecek mi?

    A:

    Bildiğiniz üzere Tüm ekosistemlerde blockchain ağının devamlılığını sağlamak için blok ödüllü olarak arz üretilmektedir bunu Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm blockchain ağlarında görebilirsiniz, Solar ‘da sektörde önde gelen blockchain ağları gibi sınırsız arza sahiptir
     ama bu arz üretimi matematikle sınırlı nasıl mı, hadi açıklayalım

    Solar blok zincirinde her 8 saniyede 1 blok üretilir. Kaba bir hesap yapacak olursak;
    Bir yıl boyunca üretilecek toplam blok sayısı : (365 gün x 24 saat x 60 dak x 60 san.) / 8 = 3.942.000 bunu 12 ye bölersek aylık blok miktarı 3.942.000 / 12 = 328.500 blok olacaktır. Üretilen her blok için ortalama 10 SXP değerinde blok ödülü verilirse; aylık blok değeri 328.500 x 10 = 3.285.000 SXP olacaktır. Aynı şekilde yıllık olarak üretilebilecek SXP miktarı 3.942.000 x 10 = 39.420.000 SXP olacaktır.
    Bu hesabı yaparken 1 blok için ortalama 10 SXP ödül verildiğini kabul ediyoruz. Üretilebilecek maksimum SXP miktarı yukarıda yazdığım hesaplamadan daha fazla olamaz. Belirli bir zaman dilimi içerisinde üretilebilecek $SXP miktarı matematik ile sınırlanmış görünüyor. Günümüzde örneklerini gördüğümüz, bazı blokzincirlerin veya devletlere ait merkez bankalarının yaptığı şekilde, her ihtiyaç olduğunda piyasaya para sürülmesi gibi değil Solar’daki $SXP üretimi..
    Bu konu hakkında gerekli bilgi yayınlanan whitepaperin 5. sayfasında okunabilir

    https://docs.solar.org/assets/documents/tr-whitepaper-february-2022.pdf

    Arz konusunda aydınlanmamızı sağlayan bu formül açıklamasını bizlerle paylaşan Solar Blok Üretici ‘si @mtaylan ‘a teşekkür ederiz

    Ayrıca eğer $SXP tutuyorsanız blok üreticiye oy vererek (vote) üretilen $Sxp ‘lerin ortalama %75 topluluğa dağıtılırken siz ‘de bundan faydalanabilirsiniz

    Vote (stake) bilgisi için;
    @solarnetwork_tr

    Q: Projeniz için yeni fikirleri genişletmek amacıyla ürününüzü oluştururken topluluğun geri bildirimlerini/isteklerini dikkate aldınız mı? Birçok proje, hedef kitle ve müşterilerin uygun olmaması nedeniyle başarısız oluyor.

    A:

    Merhaba Evet alıyoruz topluluk görüşleri bizim için çok önemli hatta Solar Vakfı Lideri, Solar Core Lider geliştiricisi ve daha bir çok Solar geliştiricileri ile topluluğumuz direk sohbet edebiliyor Türk topluluğumuza katılarak sizler ‘de görüş önerilerinizi bildirebilirsiniz diğer projelerde Liderlere ulaşmak zordur ama Solar ‘da hepimiz yanyanayız.

    Q: Solar Card bir sanal kart gibi mi gorev goruyor yoksa fiziksel bir kart olarakta cikarilip islem gorecek mi?

    A:

    İkisi de mevcut.

    Q:Diğer benzer projelerle nasıl karşılaştırıyoruz ve öne çıkaran benzersiz özellikleri neler?

    A:

    Bir çok özelliğimiz var benim favorim Türk vatandaşları başta olmak üzere kripto kartına erişemeyen çoğu ülke vatandaşına kripto kart sağlayacak olmamız.

    Q: Solar kart ileride avm lerde alışverişte kullanmak için planlar varmı teşekkürler

    A:

    Evet tıpkı yerel bir kart gibi kullanabilirsiniz aynı zamanda nakit çekim de yapabilirsiniz.

    Kucoin TR Admin:

    Bugün burada olduğunuz ve bize projeniz hakkında değerli bilgiler sağladığınız için teşekkür ederiz. @leonidasslr

    SOLAR Admin Leonidas :

    Moderatörlüğünüz için teşekkür ederiz, bu harika etkinlik için Kucoin ve Kucoin topluluğuna teşekkürler.

    Sorularınızı bize her zaman sorabilirsiniz, iyi akşamlar dilerim.

    @solarnetwork_tr

    ————-

    Kaynak: https://t.me/kucointurkiye/1983297