İçeriğe geç
Anasayfa » Core 5.0 update: alpha testing & performance comparison

Core 5.0 update: alpha testing & performance comparison

    Core 5.0 update: alpha testing & performance comparison

    Solar Core 5.0’ın geliştirilmesi, blockchain core uygulamalarında yeni bir mükemmellik seviyesine doğru devam ederken, topluluğa son başarılar hakkında güncel bilgiler vermenin akıllıca olacağını düşünüyoruz. Hala yapılacak işler olsa da, kaydettiğimiz ilerlemeler kutlamaya değer.

    Alfa

    Solar Core 5.0’ın alfa sürümü şu anda dahili olarak test ediliyor ve Solar ana ağıyla senkronize durumda. Aktarma düğümü olarak hizmet veren bu sürüm, halihazırda önemli hız iyileştirmeleri göstermiştir. Bunu vurgulamak için, yeni Solar Core 5.0 (alfa) ile şu anda piyasaya sürülen Solar Core 4.3.1 (ana ağ) arasındaki senkronizasyon sürelerini blok 0’dan mevcut blok yüksekliğine (test sırasında yaklaşık 8.645.000 blok) kadar karşılaştırdık. .

    Solar Core 5.0 (alfa) : Ortalama 17 dakika ve 7 saniye
    Solar Core 4.3.1 (ana ağ) : Ortalama 5 saat, 13 dakika ve 20 saniye

    Bu, yeni alfa yapısıyla senkronizasyon hızında 18,3 katlık etkileyici bir artışa işaret ediyor. Alfa sürümündeki 17 dakikalık ortalama senkronizasyon süresinin büyük ölçüde eşlerden blok alırken ağ kısıtlamalarından kaynaklandığını ve bu dış faktörlere rağmen çekirdeğin kayda değer verimlilik artışlarının altını çizdiğini unutmamak önemlidir.

    Daha fazla performans karşılaştırması

    Daha fazla bağlam sağlamak için çeşitli kriptografik fonksiyon testleri ve blok işleme karşılaştırmaları gerçekleştirdik.

    Kriptografik İşlev Performansı

    İlk test grubu, çeşitli kriptografik işlevlerin yürütülmesi için geçen süreyi ölçtü. Aşağıdaki grafikte gösterilen sonuçlar, Solar Core 5.0 ile verimlilikte kayda değer bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

    Blok İşlemi

    İkinci grafik 150 işlem içeren tam blokların işlem süresini göstermektedir. Solar Core 5.0, tam bir bloğu 1 milisaniyeden kısa sürede işler ve mevcut ana ağdaki her bloğu ve işlemi bir dakikadan kısa sürede doğrulayabilir. Genel olarak yeni Solar Core 5.0 (alfa), Solar Core 4.3.1’den (ana ağ) yaklaşık 20 kat daha hızlıdır.

    Çözüm

    Aşağıdaki grafikte Solar Core 5.0 ile verimlilikte kayda değer bir iyileşme gösterilmektedir.

    Solar Core 5.0’daki (alfa) gelişmeler, blok zincirimiz için yeni bir verimlilik ve hız çağını ifade ediyor. Halen geliştirme ve test etme çalışmalarımız devam ederken, bu ilk sonuçlar umut verici ve en ileri teknolojiye sahip blockchain çözümleri sunma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Solar Core ile mümkün olanın sınırlarını zorlamaya devam ederken daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin.

    Solar blockchain için daha parlak, daha hızlı bir gelecek için çalışırken sürekli desteğiniz ve coşkunuz için teşekkür ederiz.

    https://www.linkedin.com/company/solarnetworkofficial
    https://t.me/Solar
    https://X.com/SolarNetwork