İçeriğe geç
Anasayfa » Blockchain for everyone: How decentralized solutions can foster digital inclusion

Blockchain for everyone: How decentralized solutions can foster digital inclusion

    Blockchain for everyone: How decentralized solutions can foster digital inclusion

    Bu merkezi olmayan ekosistem, dijital katılımı teşvik eden blok zinciri tabanlı bir çözüm olan cüzdan entegreli bir VPN’e ev sahipliği yapıyor.

    Dünya Bankası Grubu, dünya çapında yaklaşık 1,4 milyar insanın bankacılık hizmetlerine erişiminin olmadığını tahmin ediyor . Dijital dışlanma, dijital teknolojilere erişimdeki eşitsizlik, özellikle teknolojinin sınırlı olduğu ve bankacılık altyapısının az gelişmiş olduğu ülkelerde önemli bir zorluk olmaya devam ediyor. Blockchain’in temel hedeflerinden biri, coğrafi, ekonomik veya teknolojik engeller nedeniyle dışarıda bırakılanlar için kaynaklara erişimi demokratikleştirmektir.

    Blok zincirleri uygulanabilir bir finansal alternatif olabilir. Dijital teknoloji fiziksel altyapı inşa etmeyi gerektirmez. İşlemler saniyeler içinde maliyetlerde ve risklerde önemli bir azalma ile ve çalışma saatleri tarafından kesintiye uğramadan tamamlanabilir. Dahası, teknolojinin merkezi olmayan yapısı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırır ve geleneksel para birimi kısıtlamalarını ve altyapı sınırlamalarını etkili bir şekilde aşar.

    Banka hizmetlerinden yeterince yararlanamayanlar için, merkezi olmayan finans (DeFi), geleneksel finansta erişilemeyen finansal hizmetlere erişmenin bir yolunu sunar. Güvensiz sistem, aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve dijital olarak dışlanmış olanların daha önce erişilemeyen hizmetleri kullanmalarına olanak tanıyarak finansal katılımı teşvik eder.

    Pratik blok zinciri çözümlerine ihtiyaç var

    Merkezi otoriteyi kaldırmak, bilgiye ve internete erişimin kısıtlandığı durumlarda da işe yarar. Merkezi olmayan bir teknoloji olan blockchain, verileri değiştirilemez bir şekilde kaydeder ve dağıtılmış sunucularda depolar. İşlemler eşler arası kolaylaştırılır ve herhangi bir dış müdahaleye karşı korunur, bu da teknolojiyi sansüre dayanıklı hale getirir ve bilginin serbest akışını sağlamada hayati bir araç haline getirir.

    Ancak, muazzam potansiyeline rağmen, blockchain ana akım benimsenmesini engelleyen bazı engellerle karşı karşıyadır, örneğin karmaşıklığı. Web3 uygulamaları geliştiriciler ve kullanıcılar için dik bir öğrenme eğrisi gerektirir. Merkezi olmayan sistemler oluşturmak teknik uzmanlık gerektirir, bu da daha uzun geliştirme süreleri ve daha yüksek maliyetlerle sonuçlanır. Kullanıcılar için, korkutucu arayüzlerde gezinmek göz korkutucu bir görev olabilir.

    Benimsenme arttıkça, blok zincirlerinin büyük işlem parçalarını verimli bir şekilde işlemesi giderek daha fazla gerekli hale geliyor ve bu da ölçeklenebilirlik gerekliliğini vurguluyor. Teknolojinin finans alanında uygulanabilir bir alternatif olması için düşük gecikme ve maliyetler olmazsa olmazdır. Oyun oynamaya gelince, yavaş işlem süreleri veya yüksek ücretler kullanıcı deneyimini mahvedebilir.

    Blok zincirleri bu zorlukların üstesinden gelmek için basitliğe, kullanılabilirliğe ve ölçeklenebilirliğe öncelik vermelidir. Basit arayüzlere ve gelişmiş ölçeklenebilirliğe sahip platformlar benimsenmeyi hızlandırabilir.

    Birbirine bağlı bir ekosistem

    Bu tür örneklerden biri , neredeyse sıfır ücretle şimşek hızında ödemeleri işleyebilen kullanıcı dostu bir blok zinciri olan Solar’dır . Ekosistem, geleneksel endüstriler ile Web3’ü birbirine bağlayan ve blok zincirini günlük kullanıcılar için erişilebilir kılan kapsamlı bir ürün paketine ev sahipliği yapmaktadır.

    Solar, Web3’ü basitleştirmeye çalışır ve ekosistem yalnızca teknoloji meraklısı kullanıcılar için değildir. Birbirine bağlı ürünleri, teknik engelleri azaltmak ve blok zincirini daha geniş bir kitleye erişilebilir kılmak için tasarlanmıştır. Önde gelen teklifi olan Solar Mobile Wallet, kripto paraları yalnızca birkaç tıklamayla depolamak ve yönetmek için kolay bir yol sağlar. Cüzdan, Bitcoin, Ethereum ve BNB Smart Chain gibi popüler ağları destekler ve ekosistemin diğer özellikleriyle entegre olur.

    Solar blok zinciri, sürdürülebilirliğe odaklanarak tasarlanmıştır. Kullanıcı katılımını staking ödülleriyle teşvik eden Delegated Proof of Stake (DPoS) üzerinde çalışır . Dahası, işlem ücretlerinin %90’ı gibi büyük bir kısmı, deflasyonist, sürdürülebilir bir ekosistem sağlamak için yakılır.

    Blockchain destekli VPN

    İnternetin tam potansiyeline sınırlı erişimin olduğu bölgelerde, Solar dijital olarak dışlanmışlara bir can simidi sağlar. Blockchain tabanlı bir VPN olan BrighterVPN , kullanıcıların web’de güvenli ve özgürce gezinmesini sağlar. İster Türkiye’deki bir öğrenci akademik materyale erişsin, ister Malezya’daki bir anne Netflix izlesin, VPN dünya çapındaki kullanıcıların küresel içeriğe erişmesine yardımcı olur.

    VPN, dünya çapında 6.000’den fazla sunucuya sahiptir ve 20 Gbps’ye ulaşabilen yüksek hızlı, kesintisiz erişim sağlar. Uygulama, Mac, iPhone, Windows ve Android dahil olmak üzere çok çeşitli cihazlar için kullanılabilir.

    BrighterVPN, Solar Ödeme Sistemi ile entegredir. Entegrasyon, kullanıcıların kripto para ile ödeme yapmasını ve e-posta, telefon numarası veya kredi kartı gibi kimlik bilgilerini ifşa etmekten kaçınmasını sağlar, böylece daha fazla anonimlik katmanı ekler.

    Kaynak : Solar

    TradFi ve Web3’ü Bağlama

    Solar Card, geleneksel finans (TradFi) ve DeFi arasında köprü kuran kripto destekli bir banka kartıdır. Kart, kullanıcıların hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kripto ile alışveriş yapmalarını sağlar. 180’den fazla ülkede mevcut olan kart, itibari para ile yüzlerce kripto para birimi arasında anında dönüşüm sağlayabilir ve bu da onu günlük harcamalar için uygun hale getirir.

    Solar’ın GameFi alanında da girişimleri var . Tymt, geliştiricilerin blok zinciri oyunları oluşturmasına ve yayınlamasına olanak tanıyan bir oyun başlatıcısıdır. District 53, Minecraft’a benzer bir metaverse’dir. Oyuncular, etkileşim için ödüller alırken bu voxel tabanlı çevrimiçi dünyayı oluşturabilirler.

    Daha iyi bir gelecek için Blockchain

    Proje, erişilebilir ve pratik blok zinciri çözümleriyle kritik insan ihtiyaçlarını ele almak için yola çıktı. Solar Mobile Wallet, BrighterVPN ve Solar Card gibi araçlar, Web3 ile etkileşimi basitleştirir ve kullanıcıları TradFi ile bağlayarak finansal ve dijital katılımı destekler.

    Basit, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir ekosistem üzerine inşa edilen Solar, daha parlak bir gelecek için blok zincirinden en iyi şekilde yararlanmak için çalışır. Karmaşıklığı azaltmaya, maliyetleri düşürmeye ve güvenliği sağlamaya odaklanan çözümleri, merkezi olmayan hizmetlere ve Web3’e sorunsuz erişim sağlar.

    .Solar hakkında daha fazla bilgi edinin

    ÖzKaynak: https://cointelegraph.com/news/blockchain-for-everyone-how-decentralized-solutions-can-foster-digital-inclusion